Linda Kristiansen
ganske radikal
Sundhed og fradrag

Oprettet af Linda 2007-02-13 10:33
D. 12. februar kom Charlotte Fischer med et forslag om at fjerne fradraget på sundhedsforsikringer. Jeg synes forslaget er super. Adgangen til sundhedsydelser mener jeg bør være lige uanset om man er på arbejdsmarkedet eller ej. Derfor håber jeg meget at forslaget får opbakning i folketinget. Dette vil muligvis også være med til at kune sikre alle lettere/billigere adgang til tandlægebesøg – et sted hvor der i dag er stor skævvridning.

Læs Charlotte Fischers pressemeddelse her:

Fjern fradag på sundhedsforsikringer

Det Radikale Venstres sundhedsordfører Charlotte Fischer vil fjerne danskernes ret til fradrag på private sundhedsforsikringer og i stedet bruge de langt mere end 700 millioner, som staten mister med fradraget, på at rette op på folkesundheden:

“Den ulighed, som opstår som følge af fradrag på sundhedsforsikringer, er det sidste danskerne har brug for. I forvejen vokser uligheden i det danske samfund – også når det gælder folkesundheden.”, siger Charlotte Fischer, efter at det kommet frem, at antallet af private sundhedsforsikringer er tidoblet siden 2001.

I dag skønnes op mod en halv million danskere at have tegnet en privat sundhedsforsikring. Især mange højt lønnede har sundhedsforsikringer, som ofte er tegnet af arbejdsgiveren som et personalegode, men betales over skatterne via et fradrag.

“Danskerne må meget gerne forsikre sig alt det, de vil. Det er bare ikke en offentlig opgave at finansiere forsikringer alene for dem, der er i job. Tværtimod skal vi koncentrere os om at få has på uligheden i sundheden. Ellers vil den fortsat bare vokse og vokse – og det kan aldrig være et mål for Danmark”, afslutter Charlotte Fischer. 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


7 + 6 =