Linda Kristiansen
ganske radikal
Tilgængelighed og public service

I dag på Politiken kan man se overskriften ”DR misligholder tre public service-krav” og jeg tænker at det ene må være kravet til tekstning af genudsendelser for det overholder de i hvert tilfælde ikke – men nej.

Punkterne er:

 

·                          Nyheder på fremmedsprog

·                          Dansk musik på tv er faldet, selv om der skulle have været en mærkbar forøgelse

·                          Dækningen af mindre sportsgrene er ikke forøget

 

Selvfølgelig kan man godt sige at de nok overholder kontrakten vedr. tekstningen, hvis man alene ser på det der sendes via fjernsynet, men nu er Update jo også blevet en tv-kanal – og er der noget Update er så er det da genudsendelse på genudsendelse.

Men det er altså ikke kun DR der har problemer også TV2 kan ikke helt holde hvad de lover. F.eks. har de skrevet under på at der hver dag skal tegnsprogtolkes 2 nyhedsudsendelser. Det sker bare ikke om sommeren, der springer de weekender over – og kan man virkelig kalde de 10 minutter de sender fra 18.00 til 18.10 for en nyhedsudsendelse? Er det ikke mere at betragte som en præsentation af den senere udsendelse?

Nå, men godt er det da at der nu bliver holdt et særligt øje med hvordan fremtiden for tegnsprogstolkningen kommer til at se ud – jeg håber på mere, frygter mindre… Der skal jo spares og det er så nemt at spare på tilgængelighed.

 

1 Comment to “Tilgængelighed og public service”

  1. I am a student and i found your information on the site very useful for my study, Please keep it up.

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


− 3 = 0

Categories: Blandet, Tegnsprog