Linda Kristiansen
ganske radikal
to-dages-dagbog

Oprettet af Linda 2007-11-07 23:38
Kom til at springe i går over. Det var ikke fordi den ikke var interessant, men jeg var bare alt for træt. Faktisk kan man næsten sige at den var for interessant. Det var i hvert tilfælde dagen, hvor Margrethe gik ud med en udmelding, der var pænt mere vidtrækkende end vi havde besluttet på hovedbestyrelsesmødet da valget blev udskrevet:

Det er utænkeligt, at Det Radikale Venstre vil indgå i en regering sammen med VK eller være parlamentarisk grundlag for en sådan regering”

Hvad så – kan vi så ikke andet end S? Har vi nu sagt nej til K, ligesom V har sagt nej til os? Jeg må indrømme at jeg var ganske forvirret – synes bestemt ikke det var nogen klar udmelding – og det kan vi da også se inde på debatten i dag på radikale.net. Personligt har jeg nemmere ved at se hvordan et fælles fodslag kan findes med S end med V, men jeg havde ikke noget ønske om at kategorisk afvise nogen – der er stadig forhandlingstid. Heldigvis er det i dag blevet opklaret for mig at vi ikke afviser K – hvis de vil lege med os, så er de velkomne. Og når så hele hovedbruddet om bogstaver har lagt sig, så vil jeg vende tilbage til det som jeg synes bør være kernen – POLITIK. Vi bruger alt for meget energi på at debattere bogstavkombinationer – lad den debat komme når stemmerne er afgivet – det er fint at melde ud hvem vi peger på som forhandlingsleder, men så synes jeg heller ikke vi behøver bruge mere energi der endnu. Jeg er jo helt personligt og underligt nok ganske overbevist om at vores politik er så fantastisk, så hvis vi alle bruger alt krudt på at formidle hvad vi vil politisk – jamen så kan langt de fleste se sammenhængen og logikken, så kan alle forstå at det er bedst at stemme radikalt.

I går aftes var jeg til paneldebat i Dianalund. Jeg synes det var en god debat og gode spørgsmål fra salen. Jeg var især meget positivt overrasket over Dan fra Kristendemokraterne. Han lød næsten radikal. Debatten havde ikke noget emne, men spændte sig fra Grundlov til arbejdsmiljø over redningshelikoptere.

I dag startede jeg så dagen kl. 6 på Ringsted station med at deele brochurer ud sammen med Simon Emil. Den sidste ½ time var vi godt flanket op af nhedslisten, der havde sat talstærkt ind. Det var som sædvanlig rigtig koldt.

Her til aften var jeg så til debat i Ringsted Kongrescenter. En debat, der var arrangeret af flere fagforeninger – bl.a. LO, FOA og HK. Emnet var på forhånd valgt: Velfærd. Og Georg Metz var ordstyrer. Starter med at blive lidt usikker på mig selv, da Georg spørger hvorfor det er mig, der kommer og ikke en MF’er. Det er altså ikke skide nemt at tro på sig selv, når det er meget få andre, der gør det. Heldigvis betyder Georg ikke det store, men kan da godt mærke at anerkendelse hjælper en hel del. Er virkelig glad for både min mand og min bestyrelse.

Debatten var en fløjdebat uden lige. Skattelettelser overfor velfærd. At jeg i dag sad på den røde side var nok meget fornuftigt, både i forhold til gårsdagens udmeldinger, men også fordi skattestoppet er en kæp i hjulet uden lige. Jeg vil ikke give skattelettelser og jeg vil heller ikke forhøje skatten – jeg vil have en skattereform, hvor vi flytter skatten på arbejde over på det der forurener. Jeg vil tænke gulerod langt mere end pisk. Jeg vil have at der skal være tid til at huske personerne bag tallene – vi skal huske at mennesker er individer og specielt den restgruppe vi står med nu som ikke er kommet ud på arbejdsmarkedet, kan ikke bare proppes i en kasse og forventes at det virker. Der er brug for individualiseret hjælp. Vi skal give friheden til at handle og behandle ordentlig tilbage – ikke kun til jobkonsulenter, men til alle der har med mennesker at gøre.

Nu er jeg enormt træt og hjemme. I morgen skal jeg til tre debatter. Først på Selandia Slagelse, Så Aktivitetscentret Midgård (også Slagelse) og til slut en gammeldags paneldebat i Ringsted. Så nu må jeg nok hellere finde sengen smiley 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


5 − 2 =

Tags:,