Linda Kristiansen
ganske radikal
Trafikpolitik

Oprettet af Linda 2007-03-06 21:31
Ved godt at grunden til at tage dette emne op er rent egoistisk, men ofte bliver man først klar over problematikken når man oplever den på egen krop.

Vi skal have gjort noget ved trafikpolitikken.

Jeg pendler hver dag mellem Svebølle og Nørreport. I store træk er jeg tilfreds. Selvfølgelig træls med forsinkelser igen og igen, men meget søde og informative togkontrollører kan afhjælpe meget.

Er selvfølgelig også træt af de gamle røde tog, som nu er blå. Jeg er ved at drukne i chokoladekuponer og har en fornemmelse af, at hvis vi skal have de tog meget længere, så skal jeg have to sæder! Desuden bliver den tid jeg bruger i de tog ren spildtid, da jeg ikke kan få strøm til min computer og den kan altså ikke holde batteri særlig længe. I de nye er der stik og mulighed for at jeg kan arbejde. Det er ret rart når man bruger 3-4 timer i toget hver dag.

Men det jeg egentlig synes er vigtigst, det er at få mulighed for at købe en tillægsbillet til mit pendlerkort.

I dag oplevede jeg at stå i København og finde ud af, at jeg skulle et stop videre med toget (fra Svebølle til Kalundborg). Jeg går til Nørreport og møder en af de mindre flinke og meget lidt tolerant og serviceminded billetsalgsekspedienter. Beder om en tillægsbillet og bliver mødt af en meget fornærmet mine: “Det kan jeg ikke, det er jo en amtsstrækning”. Naiv som jeg er, tænker jeg, at hun måske ikke har fulgt med (det viser sig at det er mig det ikke har fulgt med), og siger: “Men amterne er jo nedlagt”. Surt får jeg at vide, at det er de ikke og jeg skal stå af i Svebølle og købe min billet!

Jeg tænker det ikke kan passe, ringer til DSB Trafikoplysning og får her en meget sød dame i telefonen som forklarer mig at det heller ikke kan lade sig gøre at bestille en automatbillet, som jeg kan printe ud – troede ellers lige det var min løsning. Spørger hende pænt om hun ved om der bliver arbejdet på at lave systemet om? Det tror hun ikke, men jeg kan kontakte Christiansborg (så det gør jeg kære Martin).

Resultatet bliver at jeg stiger ind i mit tog og venter på kontrolløren, som jeg pænt vil forklare, at det ikke er for at snyde, men jeg har et møde i Kalundborg og jeg har forsøgt at købe billet, jeg har ikke tid til at stige ud i Svebølle og stå en time i regnvejr og vente på næste tog, og om jeg ikke nok kan slippe for en bøde på 600 kroner selvom jeg bliver siddende.

Stor mavepine for jeg har ikke lige 600 kroner, når jeg i forvejen betaler et par tusind for mit pendlerkort hver måned. Til alt held kommer der ikke en kontrollør. Men hvad hvis situationen nu opstår igen. Og hvad med de andre der risikerer at stå/står i samme situation – det er jo ikke for at snyde! Men kan man næsten andet? Bør det ikke snarest ændres. Jeg har fået fortalt, at man i Sverige kan købe billet via sin mobil – det kunne måske være en løsning?

Men først og fremmest så synes jeg, det er mærkeligt, at jeg ikke i København kan købe billet til det tog jeg stiger ind i i København. Det er det samme tog hele vejen. Og jeg vil meget gerne betale min billet, men ønsker altså ikke at sponsorere et ekstra beløb via bøder, som jeg ikke synes jeg fortjener! 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


8 − 3 =