Linda Kristiansen
ganske radikal
Udtalelser kan også skade…

I starten af ugen kunne man desværre høre Sofie Carsten Nielsen og Rasmus Horn Langhoff udtale i TV Avisen at prostitution er skadeligt. En udtalelse som faktisk er mere skadelig end selve prostitutionsakten!

Helt tilbage i 2010 kom Servicestyrelsen med en rapport hvori det ret tydeligt fastslås at det ikke er prostitutionen, der er skadelig, men stigmatiseringen omkring. En stigmatisering som Sofie og Rasmus i den grad medvirker til:

Alt i alt peger undersøgelsen ikke på, at selve prostitutionsakten i nævneværdig grad er forbundet med særlige fysiske helbredsmæssige risici. På den anden side er prostituerede ofte i en udsat social position, der kan betyde generelt forringede somatiske helbredsforhold og udvikling af psykosomatiske lidelser. De helbredsmæssige risici, man tidligere har forbundet med prostitution, kan derfor forklares med den sociale og kulturelle kontekst prostitution ofte er en del af, og i mindre grad selve prostitutions-akten.http://www.lindakristiansen.dk/wp-content/uploads/2010/07/9404.pdf – s. 4.

Emnet har været oppe at vende rigtig mange gange i Radikale Venstre, så det kan undre at Sofie Carsten Nielsen ikke har undersøgt sagen bedre inden hun udtaler sig til TV Avisen – og jeg håber meget at man ikke laver en vejledning uden først at have sat sig ordentlig ind i området. 

3 Comments to “Udtalelser kan også skade…”

  1. hanne særensen siger:

    så dumme mennesker burde ikke vøre politikere. bliver så vred når jeg løser det , både fordi hun er med til at forvørre situationen, men også hvad forventer hun ….. at gl møns skal jagte unge piger på facebook og andre steder. hun burde vøre taknemmlig for det arb luderne gør…..

  2. [...] http://www.lindakristiansen.dk/sofie-carsten-nielsens-udtalelse-er-skadelig Her kommenterer Linda (rv) på hvorfor det netop er skadelig med den fordomsfulde og vedvarende fastholdelse af myter om sexarbejdere er mere skadende for sexarbejdere end sexarbejdet er. [...]

  3. hanne sørensen siger:

    jeg bliver alså afsindig vred når en folkevalgt politiker som rasmus horn langhof. føler sig så højt hævet over andre (som betaler fjolsets løn) tillader sig at udtale sig om noget han ikke har undersøgt til skade for andre og deredfter nægter at diskutere det, men bare sletter almindlige mennesker men også hans kollegaer fra sin side. hvor kan man komme til at stille den mand nogle spørgsmål han skal svare på . jeg er trods alt med til at betale mandens løn. jeg er rasende……

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


8 − 7 =