Linda Kristiansen
ganske radikal
Vær med til at debattere etik

Jeg faldt lige over denne pressemeddelelse inde på folketingets hjemmeside og vil her gøre mit for at udbrede kendskabet dertil:

Blogs og online debat om etik og teknologi

Den 17. april åbner Det Etiske Råd for blogs og online debat på Rådets website om cyborgs og robotter: www.homoartefakt.dk.  Det Etiske Råd satser i øjeblikket stort på at inddrage borgerne i den etiske debat via internettet.

I efteråret 2007 har Det Etiske Råd rejst rundt i landet med det multimedielle website i tasken: det blev til en omfattende foredragsturné, der kom rundt til 17 vidt forskellige fora over hele landet.

Men nu er turen kommet til dem, der er vilde med at debattere online på nettet. Det Etiske Råd har inviteret tre spændende og vidt forskellige gæstebloggere til at sparke debatten i gang i foråret: biokemiker og filosof Jesper Hoffmeyer, installationskunster Pipaluk Supernova og direktør for Danmarks Grundforskningsfond Thomas Sinkjær.

Gæstebloggerne vil skrive indlæg, og Det Etiske Råd forventer, at indlæggene vil kickstarte en uforudsigelig etisk debat, hvor kun brugerne afgør, hvilke uventede synsvinkler, vidensinput og holdninger, der vil komme for en dag.

I Det Etiske Råd er vi spændte på at se, hvordan det går. Vi håber, I vil være med til at sprede kendskabet til debatten. Brug gerne den medsendte grafik på online platforme.  

Kontakt:

Thomas Laursen

Mobil: 20 87 06 70

Mail: thomas.laursen@etiskraad.dk

Jeg synes det er et super initiativ. Så min opfordring er, at hvis du synes du har noget at byde ind med, så gør det :-) Vi skal vise at vi er glade for at blive taget med ind i debatten.

 

Leave a Comment to “Vær med til at debattere etik”

 1. tosommerfugle siger:

  Ja, godt initiativ – håber at det lykkes dem at holde debatten på et kvalificeret niveau – altså uden en masse støj.

  Umiddelbart ser det ud til at den rigtige URL er:
  http://www.homoartefaktdebat.dk/
  Der er i hvert fald noget om skribenterne her:
  http://www.homoartefaktdebat.dk/skribenter/

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


5 + 5 =

Categories: Blandet