Linda Kristiansen
ganske radikal
Værdipolitisk ukrudt

Ukrudt spreder sig, hvis man ikke er efter det. Og venstre og Konservative har tilsyneladende opgivet kampen efter 10 år med DF for bordenden. Radikale Venstre har kig på de værste tidsler. De kan allerede være væk 1. januar 2012.

Kør tidslerne på genbrugspladsen

Ti års finanslovsforhandlinger med Dansk Folkeparti har sat sine tydelige spor. En ny regering skal rive VKO’s symbolpolitiske tidsler op med rode. Der er nok at tage af, men de 7 værste kan være væk allerede inden 1. januar 2012.

Radikale Venstre foreslår, at vi starter her:

1. Grænsekontrollen

Nedlæg grænsekontrollen.

Den forstærkede grænsekontrol blev indført i juli måned. Der er afsat 0,5 mia. kr. til formålet som ingen – hverken regeringspartierne, eksperterne eller myndighederne – forventer, vil få andre effekter end længere køer på vejene.

2. Knivloven

Afskaf knivloven, og minimumsstraffene for at gå med kniv. Før var minimumsstraffe reserveret til mord og andre forbrydelser i den meget alvorlige ende. Men regeringen valgte at indføre minimumsstraf i forhold til forbrydelser med kniv. Det resulterede i at en pædagogmedhjælper kom syv dage i fængsel og mistede sit job fordi han havde et multiværktøj liggende i sin bil.

3. Tørklædeforbud ved domstolene

Skrot tørklædeforbuddet.

I 2009 begyndte VKO pludseligt at blande sig i hovedbeklædningen hos dommere, selvom ikke en eneste dommer bar tørklæde. Ren populisme på paragraffer. For både udvælgelsen af dommere og muligheden for at få sagen prøvet, hvis man ikke mener, at dommeren er upartisk, garanterer alle danskere, at ingen dømmes ud fra andet end sagens fakta og gældende lov.

4. Idiotklikket

Afskaf de lediges pligt til at klikke ind på jobnet én gang om ugen.

Det er meningsløst, at alle ledige skal klikke sig ind på jobnet en gang om ugen. Særligt fordi ingen endnu, så vidt vides, er kommet i arbejde af det klik. Til gengæld er der mange, der føler sig umyndiggjort og talt ned til.
Oven i købet lukker regeringen for dagpengene hvis den ledige glemmer at klikke.

5. Kampen mod selvvalgt enlige

Genindfør det særlige børnetilskud til selvvalgt enlige mødre.

Regeringen afskaffede pr. 1. januar 2009 det særlige børnetilskud til enlige kvinder, der bliver mødre efter kunstig befrugtning hos en læge. Enlige kvinder, der bliver gravide uden brug af kunstig befrugtning og uden at kende faren, kan imidlertid fortsat få det særlige tilskud. Det er en mærkelig regering, der skaber et incitament til, at mænd bliver fædre uvidende og ufrivilligt, og udsætter kvinder for smittefare.

6. statsborgerskabsprøven

Afskaf statsborgerskabsprøven, som et fåtal af danskerne selv kan bestå.

Hver femte dansker kan ikke bestå indfødsretsprøven, og ville dermed ikke kunne få dansk statsborgerskab hvis de ikke var født med det. Det viser en undersøgelse som ugebrevet A4 fik foretaget. Et år var testen så svær, at selv ministeriets embedsmænd ikke kunne besvare den. Derfor manglede den rigtige svarmulighed på et spørgsmål om Nordisk Råd.

7. Europas varmestue

Luk de hjemløse ind i varmen.

Regeringen ændrede reglerne i 2007, så herberger, der modtager offentligt tilskud, ikke måtte hjælpe udenlandske hjemløse. Danmark må ikke ende som ”Europas varmestue”, sagde velfærdsminister Karen Jespersen. Der er vist heller ingen fare for at alle Europas hjemløse valfarter til Danmark om vinteren. Forrige vinter døde mellem 10 og 15 hjemløse oplyste de hjemløses organisation SAND. 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


+ 5 = 7