Linda Kristiansen
ganske radikal
Valgløfte: Mere tid til folket!

Ok – det er nok mere et løfte Ritt kunne give, men gud hvor ville jeg gerne have mere tid. Der er så meget spændende og skønt i hele verden jeg gerne vil, men tiden er evig modspiller. I stedet vil jeg dog så glæde mig over alle de skønne medspillere jeg har omkring mig.

 

 

 

Den første der skal have et stort skulderklap fra mig er min Landsformand Søren Bald. Søren er en fantastisk taler – uanset om man er enig eller ej – så formår han at få budskabet ud på den mest humoristiske, sarkastiske, bidende og ganske klare måde. På landsmødet holdt han også tale – og her kunne jeg stort set erklære mig ganske enig – især til det med forbud – læs selv talen her: http://www.radikale.dk/lm08/upload/Beretning_fra_landsformand_Soeren_Bald_lm08.pdf. At han så samtidig har anerkendt, at tiden nu endelig er kommet for større åbenhed omkring hovedbestyrelsens arbejde kan jeg jo også kun bifalde (i dag på HB-mødet blev det langt om længe vedtaget at dagsordner og referater skal være tilgængelige for alle medlemmer af DRV – så glæd jer gode medlemmer – vi er ikke længere den Hemmelige Bestyrelse *GG*).

 

 

 

For at blive lidt ved landsmødet, så havde jeg (som nogen måske har bemærket) skrevet 4 resolutionsforslag:

 

1. Det Radikale Venstre går ikke ind for et forbud mod køb og salg af seksuelle ydelser.

 

2. Det Radikale Venstre ønsker at styrke indsatsen mod trafficking, herunder at udvide adgangen til opholdstilladelse til ofre for trafficking, hvor myndighederne i hjemlandet ikke kan beskytte ofrene tilstrækkeligt mod nye overgreb fra bagmændene eller give ofrene den behandling, psykisk, medicinsk, socialt m.m., som ville være nødvendig for at de kan føre et sikkert, sundt og virksomt liv.

 

3. Det Radikale Venstre ønsker en øget og bedre social indsats i forbindelse med prostitution.

Den bør bygge på fordomsfrihed og forståelse. Der skal etableres let adgang til bedre og flere forskellige former for behandling af stof- og alkoholmisbrug. Der skal etableres nemmere adgang til sundhedstjek og rådgivning om sundhed og sikkerhed. Det skal etableres effektive handlingsplaner for personer, som ønsker at forlade branchen. Desuden skal den forebyggende indsats forbedres.

 

4. Det Radikale Venstre vil arbejde for at prostitution bliver anerkendt som erhverv og at der bliver etableret en licensordning i samarbejde med sexarbejderne.

 

2 og 3 blev vedtaget uden debat – 1 og 4 blev ikke vedtaget, men debatteret og jeg er overbevist om at selvom de ikke blev vedtaget, så har det tvunget nogen til at tage stilling og ikke bare lave automatrefleksionen ”prostitution lyder skidt – det må vi hellere forbyde” – så alt i alt er jeg ganske godt tilfreds.

 

Næste år må taktikken gå på at prostitution skal afkriminaliseres. Det er svært at kommunikere, at man ikke går ind for et forbud – men det var (og er) den helt konkrete sag der stod/står for døren. Bare se Norge, der indførte et købsforbud i går. Jeg har endnu ikke forstået hvorfor…? Hvis nogen kan overbevise mig om at moral skal stå højere end muligheden for at hjælpe dem, der har behov, så vil jeg da gerne høre argumenterne – jeg er nemlig et stort spørgsmålstegn overfor hvordan man kan se sig selv i øjnene når man sådan kan tillade sig at svigte en hel masse mennesker, fordi man ikke lige kan lide prostitution. Hvad skete der lige med den medmenneskelige anstændighed og ikke bare den personlige moralskhed?

 

Jeg vil her takke alle de mange personer som har støttet, både ved at sende mails, komme hen og give et lille rygklap (det er der virkelig brug for i sådan en ”op ad bakke”-sag), de der gik på talerstolen (wauw – det var så overvældende) og til radikal ungdom som faktisk har gjort sig den ulejlighed at undersøge hvad det egentlig handler om. (Hehe, så fik jeg endelig lov at føle mig vigtig nok til at lave sådan en rigtig takketing ;-)).

 

Indrømmet – det har været en møghård sag og den har fyldt vanvittig meget. Jeg skriver i datid, fordi jeg ved at jeg er nødt til at nedprioritere det en lille smule (skal også passe arbejde og de andre politiske sager), jeg slipper dog ikke emnet – men I slipper for at blive spammet med så mange indlæg om det. Dog vil jeg lige tillade at gøre lidt reklame for en konference, hvor jeg er inviteret til at deltage i paneldebatten – og nej – jeg er endnu ikke medlem af Folketinget, men det ser nu meget godt ud *SS*: http://www.eubev.dk/events/show/404

 

 

 

Jeg glæder mig rigtig meget til igen at få lidt fokus på andre vigtige politiske sager, for jeg har altså andre interesser end prostitution, tatoveringer og piercinger ;-) F.eks. har jeg fået samlet en del rigtig gode folk, som gerne vil være med til at udarbejde en radikal IT-politik – og hatten af for det engagement, der har vist sig (og tak til de folk der har udviklet muligheden med at arbejde i dokumenter på den måde). Skulle du nu sidde der og tænke ”IT-politik – det er da bare lige mig”, så opret en relation til mig på radikale.net og send en besked om at du gerne vil være med (kan desværre kun invitere folk jeg er relateret til på radikale.net (man behøver ikke være radikal – det er åbent for alle) – men det er jo en oplagt mulighed for at lære flere at kende og udbrede sit netværk, så bare prik mig).

 

 

 

Vi starter også en ny sæson i Erhvervs- og økonomiudvalget (hvem sagde finansiel krise…). Og jeg vil gerne gøre opmærksom på at det er et åbent udvalg – alle radikale kan deltage. På næste møde (som jeg ikke lige kan huske hvornår er) skal vi have lagt en arbejdsplan – kom og byd ind – jeg skal nok sætte møde-datoen på radikale.net-kalenderen.

 

 

 

For resten så havde jeg nær glemt noget MEGET vigtigt. Regionsrådsvalget – jeg agter at stille op og har du noget du synes jeg skal være opmærksom på så kontakt mig. Jeg er så småt begyndt at brainstorme vedr. mit program – men det er stadig mest inde i hovedet at det blæser.

 

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


6 − 1 =