Linda Kristiansen
ganske radikal
Var tillid bare et fancy ord?

I efteråret 2011 hørte man igen og igen ordet tillid. Ingen var i tvivl om hvad det var politikerne ønskede og googler man ”tillid 2011”, så er de tre første poster, da også ret sigende:

  1. Tillid og tolerance – Grundlovstale 2011 - radikale.net
  2. Danskernes tillid til statistikken i top – Danmarks Statistik
  3. Tillid til uddannelserne — Uddannelsesministeriet (Ministeriet for 

Billedet i dag (googling af ”tillid 2013”) ser desværre ikke helt så positivt ud:

  1. Tilliden til regeringens skolepolitik styrtdykker | UGEBREVET A4
  2. Emils blog om tillid - 2013 marts
  3. Tillid til EU-virksomheder i Kina er rekordlav – fyens.dk

Desværre er det ikke kun på google at tilliden er forsvundet, men også MF’erne har mistet tilliden. I dag bliver offentlighedsloven vedtaget – oven i købet med stemmer fra MF’ere der tidligere har ment at den var “et overgreb på den demokratiske proces af uhørte dimensioner“!

Var tillid bare et fancy ord, som var godt i en valgkamp? Der er vist ingen tvivl om at tilliden i hvert tilfælde ikke er at finde på Christiansborg i disse dage. Om det er manglende tillid til os borgere, manglende tillid til dem selv og deres stemmes betydning eller manglende tillid til hinanden og at de ikke står alene, hvis de stemmer efter deres overbevisning vides ikke. Blot kan vi konstatere at tilliden ikke praktiseres i dag.

Og tilbage står spørgsmålet: Hvordan kan vi nu have tillid til vores MF’ere? 

2 Comments to “Var tillid bare et fancy ord?”

  1. Klaus siger:

    Tjaa.. før den nuværende regering trådte til troede jeg, at jeg var radikal – nu føler jeg mig aldeles hjemløs. Mørklægningsloven og før den forsøget på at tromle e-valg igennem gør mig deprimeret. Er det i virkeligheden slet ikke dem vi vælger, der bestemmer? Hvor blev tidligere idealer af, hvor blev “vi lytter også på eksperter” af.

  2. [...] Danmarks styrke har længe ligget i, at borgerne har stor tillid til andre og det samfund de lever i; det der også betegnes som sammenhængskraft og social kapital. Ja, vi er nærmest udråbt til verdensmeste i tillid (og lykke). Og fra politisk hold samt i medierne var tillid indtil for nyligt også buzz words og midlet til at gøre D…. [...]

Jeg vil rigtig gerne høre din mening - skriv en kommentar


− 1 = 1